Drumuri însângerate! 28 de oameni au murit în accidente rutiere, alţi 78 au fost grav răniţi | TargovisteNEWS

Drumuri însângerate! 28 de oameni au murit în accidente rutiere, alţi 78 au fost grav răniţi

accdm2În perioada ianuarie-septembrie a.c., pe raza județului Dâmbovița, s-au înregistrat 98 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane, rănirea gravă a altor 78 și vătămarea corporală ușoară a 29 de persoane.

În urma celor 433 de accidente de circulație ușoare, 543 de persoane au suferit leziuni corporale ușoare.

Din totalul evenimentelor rutiere negative (531), 380 (71,56%) s-au produs în mediul rural.

În ceea ce privește cauzele generatoare, în perioada susmenționată, 309 (59,19%) accidente de circulație s-au înregistrat pe fondul neacordării priorității de trecere, a abaterilor comise de pietoni, a indisciplinei bicicliștilor și a nerespectării regimului legal de viteză.

Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și a vehiculelor care au acest drept a generat producerea a 107 accidente rutiere, dintre care 17 au fost grave și 90 ușoare.

Evenimentele rutiere grave au avut drept consecință decesul a 7 persoane, rănirea gravă a altor 10 și vătămarea corporală ușoară a 3 persoane.

Pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 78 de accidente de circulație, dintre care 20 au fost grave, soldate cu decesul a 6 persoane și 14 răniți grav.

Încălcarea normelor de rutiere de către bicicliști a determinat producerea a 72 de accidente de circulație, dintre care 10 au fost grave, iar viteza neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, 52 de evenimente rutiere.

În municipiul Târgoviște, în primele 9 luni ale acestui an, prima cauză generatoare de accidente de circulație a reprezentat-o neacordarea priorității de trecere.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii s-au produs 3 accidente rutiere grave (soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 2 ) și 22 de accidente rutiere ușoare (soldate cu rănirea ușoară a 24 de persoane).

De asemenea, ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept s-au înregistrat 14 evenimente rutiere ușoare (soldate cu vătămarea corporală ușoară a 17 persoane) și un accident rutier grav (soldat cu rănirea gravă a unei persoane).

Life-Style

“Ştefeta veteranilor” este la Târgovişte

COMUNICAT ŞTAFETA VETERANILOR – 17 octombrie 2018 Invictus România este un proiect de educaţie prin care ne arătăm respectul faţă de eroii de ieri şi de azi ai României. ,,Ştefeta veteranilor” ediţia V, organizată de Asociaţia voluntarilor INVICTUS este dedicată Centenarului Marii Uniri şi Zilei Armatei României. Miercuri, 17.10.2018 ,,Ştefeta veteranilor”, a trecut şi prin oraşul [...]