24 aprilie 2024

Drumuri însângerate! 28 de oameni au murit în accidente rutiere, alţi 78 au fost grav răniţi

accdm2În perioada ianuarie-septembrie a.c., pe raza județului Dâmbovița, s-au înregistrat 98 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane, rănirea gravă a altor 78 și vătămarea corporală ușoară a 29 de persoane.

În urma celor 433 de accidente de circulație ușoare, 543 de persoane au suferit leziuni corporale ușoare.

Din totalul evenimentelor rutiere negative (531), 380 (71,56%) s-au produs în mediul rural.

În ceea ce privește cauzele generatoare, în perioada susmenționată, 309 (59,19%) accidente de circulație s-au înregistrat pe fondul neacordării priorității de trecere, a abaterilor comise de pietoni, a indisciplinei bicicliștilor și a nerespectării regimului legal de viteză.

Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și a vehiculelor care au acest drept a generat producerea a 107 accidente rutiere, dintre care 17 au fost grave și 90 ușoare.

Evenimentele rutiere grave au avut drept consecință decesul a 7 persoane, rănirea gravă a altor 10 și vătămarea corporală ușoară a 3 persoane.

Pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 78 de accidente de circulație, dintre care 20 au fost grave, soldate cu decesul a 6 persoane și 14 răniți grav.

Încălcarea normelor de rutiere de către bicicliști a determinat producerea a 72 de accidente de circulație, dintre care 10 au fost grave, iar viteza neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, 52 de evenimente rutiere.

În municipiul Târgoviște, în primele 9 luni ale acestui an, prima cauză generatoare de accidente de circulație a reprezentat-o neacordarea priorității de trecere.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii s-au produs 3 accidente rutiere grave (soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 2 ) și 22 de accidente rutiere ușoare (soldate cu rănirea ușoară a 24 de persoane).

De asemenea, ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept s-au înregistrat 14 evenimente rutiere ușoare (soldate cu vătămarea corporală ușoară a 17 persoane) și un accident rutier grav (soldat cu rănirea gravă a unei persoane).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial