19 martie 2024
Două evenimente de mare valoare, luni şi marţi, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

Două evenimente de mare valoare, luni şi marţi, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

dorCOMUNICAT DE PRESĂ

 Teatrul Tony Bulandra începe anul 2019 cu două evenimente de mare valoare: Spectacolul de muzică și poezie Dor de Eminescu cu Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa luni, 14 ianuarie, ora 20:00 și Concertul Extraordinar al Corului Regal, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu și concertând pentru prima oară în Târgoviște marți, 15 ianuarie, ora 19:00, ambele evenimente având loc în Sala Mare

Începem un nou an de speranțe, dorințe, așteptări, întâlniri… un nou an în care pe scena Teatrului Tony Bulandra vor lua naștere noi personaje cu care sunteți chemați să faceți cunoștință, să le îndrăgiți sau să le puneți întrebări. Evenimente iernatice, primăvăratice, premiere și Babel-ul. Apoi vara când ieșim în stradă, pentru că e cald și frumos, și ne dăm întâlnire la Curtea Domnească pentru Festivalul Medieval, pentru Zilele Cetății. Multe se prefigurează în viitor ca printr-o ceață lăptoasă care s-a mai abătut din când în când în ultimele săptămâni peste Târgoviște, atunci când razele soarelui de peste zi s-au întâlnit cu gerul nopții. Astfel, cu toate că se anunță un an încărcat, începem domol și poetic, muzical și sensibil.

Dor de Eminescu este mai mult decât un recital de versuri, este o poveste despre sentimentele, atitudinile, convingerile fiecăruia dintre noi, brodate abil în vers și proză, alcătuită din scrierile literare și filosofice ale lui Eminescu. Muzica originală a clarinetistului Aurelian Octav Popa nu acompaniază cuvântul, ci completează povestea, transmițând și continuând ideile rostite de către Maestrul Ion Caramitru. Cei doi artiști dialoghează, astfel, într-o formulă scenică inedită, prezentând un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet național.

cor-regalCorul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, majoritatea dintre ei fiind studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.Corul Regal a fost inaugurat la 6 iulie 2012 printr-un concert care a avut loc în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române şi a Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Apoi, în data de 28 februarie 2013, în Sala de Muzică a Castelului Peleş din Sinaia, Corul Regal a susţinut un recital extraordinar, ocazie cu care ansamblul a primit Diploma de Înalt Patronaj Regal oferită de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul doreşte să promoveze arta corală în rândul publicului românesc, și urmăreşte creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.

Vă așteptăm cu multă bucurie în ambele seri ce se anunță a fi memorabile!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial