20 aprilie 2024
Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică

Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică

Webp.net-resizeimagePrimul spital de oncologie pediatrică din România este cu un pas mai aproape de a deveni realitate din bunătatea unor oameni cu suflet uriaş.

Construit exclusiv din donaţii, proiectul a primit o sponsorizare fără precedent la noi, 10 milioane de euro! Noul spital va schimba condiţiile în care copiii, bolnavi de cancer, sunt trataţi acum în această ţară.

Emoţionate şi cu lacrimi în ochi, fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă au primit vestea că sunt ajutate să ridice mai repede primul spital pentru copii bolnavi de cancer din România. Grupul OMV-Petrom le-a donat 10 milioane de euro.

Cristina Verchere, CEO OMV: “Suntem aici să anunţăm parteneriatul pentru această cauză pentru sistemul medical din România. Pentru a le oferi copiilor cu cancer din România şansa unei vieţi cu acces la tratament medical într-un spital modern.”

Cu paşi mici şi timizi proiectul a luat viaţa în 2015 şi de atunci peste 1.700 de companii şi peste 250.000 de donatori s-au alăturat. Acum, construcţia are două etaje.

Carmen Uscatu, preşedintele Asociației Dăruiește Viață: “Am pornit acest proiect cu gândul la copii care nu, nu au şansele copiilor care se tratează în Europa de Vest. În 2020 vom putea deschide acest spital. Să arătăm că în ţara lui nu se poate, acum se poate. Să arătăm ca afară, nu doar să minţim că o facem .”

Oana Gheorghiu, vicepreşedinte Asociației Dăruiește Viață: “Primul gând al părinţilor este să plece în străinătate şi într-o ţară din Europa din 2019 mi se pare cumplit şi faptul că oamenii ăştia nu au un loc în România e.. este anormal şi nu mai trebuie să tolerăm. ”

Banii primiţi vor fi folosiţi pentru cumpărarea de echipamente şi pentru instruirea personalului medical care va lucra în noul spital.

Mona Nicoli, director CSR Omv-Petrom: ”Pentru mine acest proiect este dovada extraordinară că în România se poate şi putem să fim uniţi pentru ceva ce contează.”

Spitalul va avea 12.000 de metri pătraţi, peste 200 de paturi, şapte săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, multe spaţii de joacă şi un cinematograf.

Până acum, inclusiv cu banii primiţi vineri, asociaţia a strâns 26 de milioane de euro. Cu siguranţă e nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, în continuare pentru că după finalizarea lucrărilor la noul spital, Dăruieşte Viaţă va moderniza şi actulul spital Marie Curie. Oricine poate ajuta cu SMS la 8864 cu mesajul “spital”.

sursa – stirileprotv.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial