Doi tineri din Dâmboviţa, cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni prin metoda “pomana” | TargovisteNEWS

Doi tineri din Dâmboviţa, cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni prin metoda “pomana”

potl2Doi tineri din Dâmboviţa, un bărbat de 19 ani şi o femeie de 21 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti pentru că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda “pomana”.

potl3Cei doi, spun poliţiştii, le spuneau oamenilor că sunt rude ale “regelui ţiganilor, Cioabă”, decedat, şi că ar vrea să împartă, pentru el, câteva bijuterii din aur. În schimb, ofereau nişte tinichele, dar făceau în aşa fel încât să ia, la probă, podoabele valoroase ale celor care le cădeau în plasă.

Miercuri dimineaţă, cei doi suspecţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi duşi la audieri.

potl4Anchetatorii au aflat că suspecţii sunt din localitatea Mavrodin, judeţul Dâmboviţa. Obişnuiau să meargă prin sate cu o maşină de culoare închisă, cu numere de Bucureşti. O femeie din Potlogi era cât pe ce să le pice în plasă şi să rămână fără cerceii şi inelele de aur pe care le purta. Aşa-zisa nepoată a regelului Cioabă a oprit-o pe stradă şi a convins-o să îşi dea jos bijuteriile.

potl5Vasilica Dobre, reclamantă: „Regele Cioabă, că a făcut un preinfarct sau comoţie cerebrală, cam aşa ceva, a zis ea şi vrem să donăm ceva. Vreţi să primiţi? Da, de ce să nu primesc. Îmi scoate cerceii mei din ureche şi mi-i bagă pe ai ei. Zice, când ajungeţi acasă, le stropiţi cu agheasmă şi pe ale mele şi pe ale dvs, să fie primite, vezi, Doamne.”

Agenţii vă sfătuiesc să aveţi mare grijă şi să nu vă încredeţi în asemenea persoane dubioase.

potlCei doi tineri, de 19 şi 21 de ani, au fost prinşi în scurt timp de poliţişti şi duşi la audieri. Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă la înşelăciune, însă, deocamdată, sunt cercetaţi în stare de libertate.

sursa – Pro TV

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]