19 aprilie 2024

Doi dâmboviţeni, cercetaţi penal pentru afaceri necurate cu produse din carne!

arestati2Bănuiți de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, reținuți de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore doi bărbați bănuiți de fapte de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Cei în cauză vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina acestora s-a reținut că, în perioada ianuarie 2012-octombrie 2014, cei doi ar fi înregistrat în contabilitatea unei societăți cheltuieli fictive privind achiziții de carne și produse din carne.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1.627.729 de lei.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

sech2Bănuit de lipsire de libertate în mod ilegal, reţinut de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Târgovişte și Secția nr. 2 Poliție Rurală Băleni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Din cercetări a reieşit că în ziua de 20 mai a.c., bănuitul ar fi chemat la domiciliul său din Racovița un bărbat de 31 de ani, pe care l-ar fi constrâns să nu părăsească imobilul.

În urma unei percheziției desfășurate ieri, polițiștii au identificat partea vătămată în locuința bănuitului.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

sech3Minor, bănuit de infracțiuni, internat într-un centru de reeducare

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depus în Centrul de Reeducare Târgu Ocna un minor față de care Curtea de Apel a dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și 6 luni.

Acesta a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

poliAcțiune a polițiștilor găeșteni

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găeşti au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, în valoare de 8.555 de lei.

Din totalul amenzilor, 5 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 3 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și restul pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, în urma defecțiunilor constatate la autovehicule.

Totodată, au fost reținute și 8 permise de conducere.

poliCercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului Dâmbovița, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Din cercetări, a reieşit că unul dintre șoferi a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile britanice, care nu prezenta elementele specifice de siguranță.

De asemenea, alte două persoane sunt cercetate după ce au fost surprinse conducând autoturisme, deși aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Totodată, în urma controlului unui autotractor, polițiștii din Găești au descoperit că polița de asigurare RCA era falsă.

Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier, respectiv fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial