Distribuiţi, să afle toţi şoferii! Poliţiştii din Dâmboviţa au fost dotaţi cu RADARE pistol! | TargovisteNEWS

Distribuiţi, să afle toţi şoferii! Poliţiştii din Dâmboviţa au fost dotaţi cu RADARE pistol!

Webp.net-resizeimage (2)Aparate radar Trucam, în dotarea polițiștilor dâmbovițeni

Începând cu luna iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Dâmbovița au în dotare două aparate radar cu laser Trucam, acestea fiind utilizate pe raza județului în cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Pe lângă abaterile privind nerespectarea regimului de viteză, aceste aparate radar sunt utilizate și pentru constatarea altor încălcări ale legislației rutiere.

Webp.net-resizeimageAstfel, într-o acțiune desfășurată, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă, fiind reținute și 7 permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Vă reamintim că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă două cauze principale generatoare de accidente de circulație!

Webp.net-resizeimage (1)Aveți în vedere faptul că limita de viteză maxim admisă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv sau pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]