29 martie 2024
Discuţii despre concedierea colectivă a celor 1200 de angajaţi ai COS Târgovişte

Discuţii despre concedierea colectivă a celor 1200 de angajaţi ai COS Târgovişte

Webp.net-resizeimage (3)COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean, a participat, la sediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la o întâlnire de lucru cu responsabili din cadrul ministerului, incluzând doi secretari de stat, şi alţi responsabili din compartimentele ministerului, pe tema situaţiei economice dificile a Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte, mai ales după notificarea oficială efectuată de administratorul societăţii privind intenţia acestuia de concediere colectivă a 1200 de angajaţi.

Întâlnirea a fost organizată, în principal, datorită demersurilor făcute de parlamentarii PSD Dâmboviţa şi de conducerea Sindicatului Valahia Târgovişte.

Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean, a solicitat conducerii ministerului să informeze decidenţii de la nivel gurvernamental pentru ca, în baza unei decizii politice, să se identifice soluţiile legislative necesare şi de natură practică pentru a prezerva interesul statului român pentru producţia strategică de oţel în România prin protejarea capacităţii de producţie de la Târgovişte.

Discuţiile au avut ca punct de plecare argumente politice, juridice şi de interes economic, care susţin solicitările sindicatelor de identificare a unor soluţii care să permită salvarea Combinatului de Oţeluri Speciale şi prezervarea capacităţilor de producţie și a locurilor de muncă.

Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean, a subliniat necesitatea calificării în baza legislaţiei româneşti în vigoare drept unitate de producţie de interes strategic, inclusiv pentru industria de apărare, pentru singurul producător din România de oţeluri speciale (şi alte produse metalurgice), mai ales că la COS se utilizează fierul vechi pentru producţia unor oţeluri de calitate.

Intervenţia de la ministerul de resort a avut ca scop identificarea de soluţii pragmatice care au însă nevoie de o înţelegere şi o decizie politică a semnificaţiei demersului întreprins.

Procesul de consultări cu implicarea parlamentarilor PSD Dâmboviţa va continua atât pe relaţia cu Guvernul României, cât şi prin sprijinul acordat Sindicatului Valahia Târgovişte.

PSD Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial