Direcţia Silvică Dâmboviţa nu vinde pomi de Crăciun | TargovisteNEWS

Direcţia Silvică Dâmboviţa nu vinde pomi de Crăciun

padu3„Mai uşor cu bradul de Crăciun… la Direcţia Silvică Dâmboviţa! Noi nu punem pe piaţă, deci nu valorificăm pomi de Crăciun din specia brad sau molid. Însă unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile pot beneficia, contracost, prin comandă către Direcţia Silvică Dâmboviţa, de pomi de Crăciun de talie înaltă, de peste 3 metri.

Direcţia Silvică Dâmboviţa a pierdut fond forestier de stat în zona de munte, dar pentru a ne onora Contractul Colectiv de Muncă, luăm contracost de la Suceava şi Bacău câte un brad de Crăciun pentru salariaţii noştri.

Regia Naţională a Pădurilor pune pe piaţă un număr foarte mare de pomi de Crăciun, din specia brad şi molid, dar, din păcate, Direcţia Silvică Dâmboviţa nu poate să facă acest lucru.

Am luat măsuri asiguratorii, pentru următorii ani, în sensul că la Pepiniera Centrală Găeşti avem 1000 de exemplare de brad argintiu, dar la această dată au numai 30 de centimetri”, a declarat ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]