20 aprilie 2024
Exclusiv! DEZASTRU la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice Dâmboviţa!

Exclusiv! DEZASTRU la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice Dâmboviţa!

bani1Este dezastru la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice Dâmboviţa, spun surse care îşi doresc anonimatul! Reporterii targovistenews.ro au aflat că în instituţia cu pricina e haos financiar – salariile sunt neplătite de mai bine de jumătate de an, iar cei din conducere sunt acuzaţi că ar fi făcut cumpărături de lux pe spinarea angajaţilor.

“Conducerea  unitatii  nu a mai asigurat plata salariilor incepand cu  luna iunie 2013.  Acesta situatie s-a creat ca urmare  a nenumaratelor abuzuri in serviciu si a unei proaste gestionari a sumelor de bani intrate in unitate.

In perioada   2012-2013  s-au facut  o serie de cheltuieli nejustificate : s-au achizitionat telefoane mobile  foarte scumpe,s-au facut cheltuieli de protocol (80 milioane)   furniture de birou (70 milioane), produse de birotica, consum de carburant (circa 100 de milioane), televizoare,  reparatii autoturism (71 milioane)  ,sume care ar fi fost necesare pentru plata salariilor .In plus s-au facut ALTE CHELTUIELI  in valoare de circa 260 de milioane.

Ministerul a avertizat la inceputul anului 2013 ca nu se mai fac contracte decat in limita anumitor sume si cu toate acestea s-au facut  studii fara a avea o acoperire financiara.

Cheltuielile nejustificate au fost facute in exclusivitate de conducerea unitatii ( director si contabila ).

In luna august seful unitatii a suferit o congestie cerebrala si a intrat in  concediu medical. Cu toate ca nu mai era apt pentru  munca a continuat sa tina postul ocupat,  perioada in care a fost numit interimar pe postul de director contabilul unitatii cumuland doua functii de conducere

In aceasta perioada nu s-a preocupat de activitatea in unitate, nu a tinut nici un contact cu ministerul pentru a explica situatia creata si pentru a se putea lua masuri; in plus nu s-a implicat in gasirea de lucrari cu beneficiari particulari, unitatea fiind extabugetara

Laptopul institutiei  a fost insusit de contabila fara nici o justificare.

S-a facut plata de doua ori a unei facturi de 50 de milioane , iar suma care trebuia rambursata  nu a fost recuperata.

Reparatiile autoturismului s-au facut la un service auto  de la Moreni pentru care este necesara o verificare a autenticitatii facturi si a pieselor de schimb.

Conducerea unitatii  a manifestat lipsa de preocupare pentru achizitionarea de bunuri necesare in vedera  realizarii de lucrari la parametrii superior .

In schimb s-au  achizitionat  scaune, telefoane mobile, televizoare, mochete,s-au facut reparatii la instalatiile  termice si electrice  cu toate ca acestea nu se impuneau.

In final s-a ajuns la situatia de neplata a salariilor pe o perioada de 10 luni, iar conducerea a unitatii a hotarit trimiterea in somaj a angajatilor fara plata la zi a salariilor pe motiv ca nu mai sunt bani si nu se vor mai face incasari pe o perioda nelimitata .

Domnisoara B. Oana a facut cheltuieli pe protocol ; s-a cumparat sampanie f scumpa, whisky , sampoane etc produse care nu pot fi folosite la protocol

Domnisoara B. Oana sufera de sefie, trateaza angajatii cu superioritatea, vorbeste urat si ameninta permanent. Se foloseste de banii unitatii in scopuri personale.

Desi managementul defectuos este evident , nimeni nu a luat nici o masura pe linie administrative si finaciara”, spun sursele noastre.

Conducerea unităţii nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial