DEZAMĂGIT! Primarul de la Pucioasa: “A fost ziua in care m-am întrebat, mai mult ca niciodată, ce caut eu in administrație?!” | TargovisteNEWS

DEZAMĂGIT! Primarul de la Pucioasa: “A fost ziua in care m-am întrebat, mai mult ca niciodată, ce caut eu in administrație?!”

cana“Va salut dragi prieteni!

A fost ziua in care m-am întrebat, mai mult ca niciodată, ce caut eu in administrație?!

Și asta pentru ca munca noastră de ceva timp a fost in zadar, deoarece Instituția Prefectului ne-a comunicat faptul ca ne solicita reanalizarea și revocarea Hotărârii Consiliului Local nr 21/2017, prin care se aproba incredintarea prinderii câinilor fără stăpân de pe domeniul public! Decizia Instituției Prefectului are ca argument incalcarea prevederilor Ar…t 1, Al 1 din OUG 155/2001, conform căruia Consiliile locale au obligația de a înființa, in funcție de necesitați (!!!) un serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân!

Cu legea in mâna, Institututia Prefectului are dreptate. Dar vina nu este nici a mea, nici a cetățenilor! 16 ani, atât fostele autorități locale, cât și cei obligați sa verifice acest lucru nu au făcut nimic!!!

Mai mult, conform prevederilor art 12 din legea 60/2004, privind ratificarea Conventiei europene pentru protecția animalelor de companie, semnată la Strasbourg in 2003, “atunci când autoritatea estimează ca numărul de animale FARA STĂPÂN constituie pentru ea o problema, aceasta TREBUIE sa ia măsurile administrative necesare pentru reducerea numărului acestora”!

In consecință, voi propune colegilor consilieri, la ședința ordinara din 23 Februarie, sa continuam demersul nostru, bineînțeles respectând legea in vigoare.

Pana atunci, ii rog pe iubitorii de animale, ONG-URI, asociații, sa vina si sa adopte cât mai mulți câini – o sa lansez invitația și oficial, ca sa nu mai existe alte discuții!

Cetatenilor orașului Pucioasa, le dau toate asigurările ca nu voi renunța la acest deziderat al nostru, de a aveau un oraș eliberat de câini! Mai mult, de luni vom începe strângerea de semnături pentru susținerea demersului nostru și dacă va fi nevoie și pentru modificări ale legislației in vigoaré”, a scris pe facebook primarul orasului Pucioasa, Constantin Ana.

Life-Style

Surpriză pentru tinerii care locuiesc la ţară

CUPA FLOARE DE COLŢ – Ediţia a III-a În perioada 20-22 octombrie 2017, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” – Centrul Local “Naparis”, cu finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, va susţine activităţile practice ale proiectului “CUPA FLOARE DE COLŢ – Ediţia a III-a”, concurs [...]