24 aprilie 2024

Descinderi și percheziții la Băleni! Doi bărbați au fost reținuți pentru cămătărie

politia-mascatiDoi bărbați, bănuiți de camătă, reținuți de polițiștii specializați în investigații criminale

La data de 5 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și criminaliști, au efectuat percheziții domiciliare la 2 persoane, din Băleni Sârbi, bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

În urma descinderilor, de la domiciliile acestora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri, bani, terminale mobile și o armă neletală.

Bărbații sunt bănuiți că, în perioada 2008-2019, ar fi împrumutat bani unor persoane din Băleni și din localitățile limitrofe și le-ar fi perceput dobânzi fără a fi autorizați în acest sens.

De asemenea, o femeie din aceeași localitate este cercetată de polițiști pentru comiterea infracțiunii de complicitate la camătă după ce, în perioada 2015-2019, ar fi primit bani de la mai multe persoane, prin intermediul unor instituții de transfer bancar monetar, pe care bănuiții le-au acordat ca împrumuturi cu dobânzi.

După audieri, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Astăzi, 6 august, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial