29 martie 2024
Deputatul USR PLUS, Daniel Blaga, despre importanța reluării concursurilor „pe bune” din sistemul public. “Fără pile sau prietenii”

Deputatul USR PLUS, Daniel Blaga, despre importanța reluării concursurilor „pe bune” din sistemul public. “Fără pile sau prietenii”

“Vești bune: Camera Deputaților a dezbătut, în baza unui raport de la Comisia de Muncă și Protecție Socială, importanța reluării concursurilor „pe bune” din sistemul public!

Astfel, așa cum ne-am asumat și în campania electorală, începând de săptămâna aceasta, ocuparea funcțiilor și a posturilor libere din aparatul bugetar se va face din nou pe baza unor concursuri deschise, transparente, acestea având drept scop garanția că profesionalismul și valoarea reprezintă criteriile angajării, nicidecum pilele sau „prieteniile”.

Sigur, riscul concursurilor „de fațadă” e încă cât se poate de real, sunt conștient de faptul că metehnele vechi nu pot fi schimbate peste noapte, însă e important să facem cât de mult și de des pași în direcția corectă, atât din punct de vedere etic cât și pentru a putea recâștiga încrederea profesioniștilor reali din România care să aplice cu convingerea că vor fi luați în calcul și apreciați la adevărata lor valoare, pentru că avem o imensă nevoie de ei.

Reforma administrativă nu mai poate fi pusă însă la îndoială. Nu ne rămâne decât să continuăm pe acest drum. Cu responsabilitate și altruism, în fiecare zi”, a declarat Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial