29 martie 2024

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, veşti bune pentru Sanatoriul TBC Moroieni

cholban„Reparațiile capitale la acest obiectiv au început în anul 2016, când a fost încheiat un contract cu SC Potențial Cons în valoare de 16.950 mii lei, fiind executate și facturate lucrări în valoare de 1432 mii lei.

Solicitarea către Ministerul Sănătății a fost pentru continuarea investiției, pentru a realiza reparațiile capitale în cadrul Sanatoriului TBC Moroieni, cu motivația că unitatea de profil care tratează tuberculoza multidrog rezistentă asigură accesul pacienților din Regiunea Sud Muntenia.

Deși capacitatea inițială este de 600 de locuri, la această dată, unitatea medicală funcționează cu doar 200 de paturi… din lipsă de fonduri pentru finalizarea reabilitării clădirii.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a specificat, la Târgoviște, că a alocat 4 milioane de lei până la această dată, urmând ca în trimestrul IV să fie alocată suma de 8 milioane de lei pentru continuarea investiției.

De asemenea ministrul Sănătății a punctat că tuberculoza este o problemă de sănătate publică și că dorește ca Sanatoriul TBC Moroieni să devină un element de referință în tratamentul tuberculozei”, a menționat ieri deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial