29 martie 2024

Deputatul Oana Vlăducă, demersuri pentru un proiect de mare folos pentru cei cu dizabilităţi

oana-vlaGRUPUL PARLAMENTAR PSD

INTERPELARE

Adresată: Doamnei LIA OLGUȚA VASILESCU

Ministrul Muncii și Justiției Sociale

De către dna Deputat: OANA- SILVIA VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16- Dambovita

Grupul parlamentar: PSD

Şedinţa Camerei Deputaților din data de: 20.03.2016

Obiectul interpelării: Proiect pentru persoanele adulte cu dizabilități

Doamnă ministru,

Vă interpelez în legătură cu un subiect cu care am fost sesizată, de curând, la cabinetul parlamentar, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița.

Astfel, cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilități care nu au posibilitatea de a se deplasa la centrele de recuperare, mi s-a enunțat posibilitatea înființării unui proiect de interes național de echipe mobile, dotate cu mijloace de transport adecvate și echipamente specifice asigurării de terapii persoanelor cu dizabilități, la domiciliu.

Serviciul social ar avea drept scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor respective, fiecare echipă mobilă fiind compusă din personal de specialitate (asistent social, medic sau asistent medical, kinetoterapeut, psiholog).

Propunerea pornește de la o experiență anterioară, dezvoltată în cadrul unui proiect lansat de ANPDCA pentru copiii cu dizabilități.

Față de cele de mai sus, vă rog, doamnă ministru, să analizați propunerea înaintată, considerată a fi utilă atât pentru autoritățile publice locale, care gestionează cazurile respective, cât mai ales pentru beneficiari și familiile acestora.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

DEPUTAT PSD DE DAMBOVITA

OANA –SILVIA VLĂDUCĂ

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial