19 martie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”

Deputatul Daniel Blaga: “Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”

Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Reprezentanţii USR PLUS, reuniţi în şedinţă de urgenţă, au hotărât: demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură şi unilaterală a premierului Florin Cîţu, care ridică semne de întrebare vizavi de capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional.

Această Coaliţie de guvernare a pornit de la ideea de a lucra în echipă şi de a lua deciziile în comun. Din păcate, primul ministru a decis, de unul singur, fără consultarea membrilor Coaliţiei, să îl demită pe Vlad Voiculescu.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru al României.

Ministrul Vlad Voiculescu a început un proces amplu de reforme, iar pentru realizarea acestora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Ce şi-a dorit Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

De asemenea, anunțul privind preluarea interimatului de la Sănătate este făcut tot fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Vă reamintesc, ministrul Vlad Voiculescu a fost prezent de multe ori în judeţul Dâmboviţa, a stat de vorbă cu personalul medical şi a aflat problemele cu care se confruntă. Le-a mulţumit medicilor, asistentelor, infirmierelor, tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru efortul depus pentru binele pacienţilor şi a promis sprijin pentru noi dotări importante.

Din păcate, premierul Florin Cîţu l-a înlăturat pe Vlad Voiculescu de pe câmpul de luptă, în vremuri extrem de grele.

Omul Vlad Voiculescu a fost şi va rămâne alături de noi toţi, pentru o Românie mai bună“, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR PLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial