29 martie 2024
Delegație a Federației Femeilor din Întreaga Chină, vizită în județul Dâmbovița

Delegație a Federației Femeilor din Întreaga Chină, vizită în județul Dâmbovița

dsc_0150Comunicat de presă

Delegație a Federației Femeilor din Întreaga Chină, vizită în județul Dâmbovița

            O delegație a Federației Femeilor din Întreaga Chină, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, dar și de președinte al federației, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița.

Din delegație fac parte membri din structura de conducerea a federației. Alături de aceștia au fost  prezenți și reprezentantul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România – Tu Jiang, secretarul se stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – Manuela Catrina și secretarul de stat în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării – Maria Lazăr.

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la întâlnirea organizată cu acest prilej, ce a avut drept temă ”Rolul activ al femeilor în dezvoltarea comunităților locale și a mediului de afaceri”, și a transmis următorul mesaj: Excelența voastră, stimate invitate, dragi colegi, mă bucur să vă avem astăzi, aici și mă bucur să putem continua bunele relații de prietenie cu poporul chinez, materializate și prin înfrățirea județului Dâmbovița cu Regiunea Guanxi, în anul 2016 la Nanning. De asemenea, județul Dâmbovița are încheiat cu Provincia Hebei un Memorandum în vederea realizării de schimburi reciproce și cooperare.

            Întotdeauna am considerat că schimburile de experiență sunt benefice, cu atât mai mult în cazul de față, China fiind un exemplu demn de urmat în ceea ce privește mediul economic, astfel încât orice dezbatere ce are ca subiect mediul de afaceri este una utilă.

            Apreciez ceea ce Federația Națională a Femeilor din China își propune și realizează. Consider extrem de benefică ideea de a reuni, într-o organizație de masă femei, care aparțin tuturor grupurilor etnice și din toate domeniile vieții. Doar astfel, experiența acumulată de acestea poate fi benefică, nevoile înregistrate în rândul maselor se pot face cunoscute, iar vocea femeilor se face auzită. Iar femeile au o voce puternică și un potențial uriaș, care nu trebuie trecute cu vederea.

            În ultimii ani, atât în România, cât și pe plan mondial, doamnele si domnișoarele au devenit tot mai active, au început să ocupe posturi cheie în toate domeniile de activitate. Avem chiar aici, în sală, doamne care reprezintă modele de succes, care nu s-au ascuns de ideea inegalității de șanse, ci au muncit și au reușit într-o lume considerată cândva a bărbaților.

            Nu putem ignora evidențele, acelea că femeile sunt parteneri de nădejde în lumea afacerilor, că sunt serioase și meticuloase, extrem de organizate și cu o viziune plină de imaginație dar și de luciditate asupra mediului în care activează. Pentru o activitate de succes, în orice organizație, ca și în viața de zi cu zi, între cele două talere ale balanței, yin și yang trebuie să existe un echilibru.

            În încheiere, doresc să vă transmit salutul meu călduros și să vă asigur de prietenia mea sinceră. Prezența dumneavoastră în județul Dâmbovița este o vizită care ne onorează și ne bucură, China fiind pentru România un partener strategic din punct de vedere economic, cultural și educațional. Vizita de astăzi este încă un pas în dezvoltarea cooperării bilaterale, având în vedere că dumneavoastră sunteți un partener economic și comercial important.

            Doresc să  îmi reafirm strânsa relație de prietenie pentru a realiza ulterior investiții care să ne apropie și mai mult, iar prin intermediul acestei întâlniri să dăm un semnal pozitiv investitorilor chinezi, pentru a veni în județul Dâmbovița, să dezvolte afaceri de succes. Vă mulțumesc pentru prezența în județul Dâmbovița și sunt convins că veți reveni cu plăcere!”

Intervenții privind acest subiect au avut și Claudia Gilia și Carmen Hoban, parlamentari, dar și Raul Pavelescu, directorul filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie, care au subliniat importanța rolului femeii în dezvoltarea socio-economică a comunităților locale.

Întâlnirea va fi urmată de vizite la Universitatea ”Valahia” și la Curtea Domnească din Târgoviște. De asemenea, vor fi vizitate și obiective turistice reprezentative pentru potențialul turistic și istoric al fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești.

La eveniment au mai participat: vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cătălin Rădulescu, dar și consilieri județeni.

 

 

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial