28 martie 2024
Deţinuţii de la Mărgineni caută de muncă după eliberare

Deţinuţii de la Mărgineni caută de muncă după eliberare

Informare de presă Bursa locurilor de muncă

În data de 18.10.2013, la Clubul Studenţilor din Târgovişte se va desfăşura Bursa locurilor de muncă.

Aceasta are ca scop promovarea în rândul deţinuţilor calificaţi într-o meserie, a ofertelor locurilor de muncă vacante, puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora.

Bursa locurilor de muncă destinată persoanelor private de libertate reprezintă o activitate devenită tradiţională în sistemul penitenciar, care are menirea de a reuni angajatori şi persoane custodiate în unităţile penitenciare, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate şi, în consecinţă, în căutarea unui loc de muncă.

Pentru succesul componentei de reintegrare socială, în procesul de căutare şi ocupare a unui loc de muncă este necesară corelarea cererii şi ofertei forţei de muncă, în colaborare cu agenţiile judeţene competente.

În aceste coordonate, pentru dezvoltarea abilităţilor deţinuţilor, care să contribuie la creşterea şanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale, activitatea în sine îşi propune realizarea de interviuri prin întâlniri directe între persoanele private de libertate şi agenţii economici locali.

Se urmăreşte, astfel, sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial