25 aprilie 2024
DECLARAŢII ULUITOARE! Primarul din Fieni pune la zid Compania de Apă Târgovişte!

DECLARAŢII ULUITOARE! Primarul din Fieni pune la zid Compania de Apă Târgovişte!

fieni„După ce Garda de Mediu mi-a trasat ca sarcină să descopăr de unde venea apa menajeră care ajungea în râul Ialomiţa, împreună cu colegi din Primărie, am început să căutăm prin canale. Am găsit chiar în faţa bisericii din Fieni, DN-ul care la noi se numeşte Strada Republicii este traversat de canalul de ape pluviale, însă acest canal este intersectat la partea de jos de conducta de ape menajere, gestionată de către Compania de Apă, iar acolo am găsit prima spărtură, în opinia mea făcută cu intenţie.

M-am documentat şi am aflat că în vară reţeaua de canal din oraş, puţin mai jos de biserică, s-a înfundat la un moment dat, apa menajeră a buşit în oraş în zona respectivă, curgea pe stradă, iar salariaţii Companiei de Apă, ca să rezolve pe moment această problemă, au intrat în canalul de ape pluviale şi au spart reţeaua de canalizare, iar în acest mod apa de canal a ajuns în gârlă.

www.mariusbuga.ro_images_budoiuFaptul că au făcut chestiunea asta ca să rezolve o problemă n-ar fi fost un capăt de ţară, dacă a doua zi ar fi fost reparată, numai că au lăsat-o aşa, nu s-a mai intervenit să se desfunde ce era înfundat şi să se repare conducta respectivă. După ce am descoperit acest lucru, am informat toate părţile din această Comisie mixtă, iar a doua zi Compania de Apă a venit şi a reparat spărtura respectivă, însă debitul de apă cu toate că s-a diminuat substanţial, tot era prea mare, era mai mult decât ar fi trebuit.

Pe 25 ianuarie, am găsit o altă spărtură pe strada Doctor Ştefănescu, făcută după aceleaşi reguli, spart peretele canalului de ape pluviale, iar apa de canalizare ajunsă în acelaşi canal… Au venit, au săpat, iar pe seară, fără să mai spună la nimeni, au mai spart undeva printre blocuri, au mai făcut o groapă unde mai era o intersecţie de genul acesta şi au reparat şi acolo… În acest moment, volumetric vorbind, apa deversată în râul Ialomiţa, faţă de data de 20 ianuarie, este în proporţie de 15%, în situaţia în care este cald afară, iar zăpada după versant a început să se topească.

Eu bănuiesc că, în toată această poveste, eu trebuia să fiu eroul pozitiv, dar am aflat din presă că am fost amendat… Cu siguranţă că voi contesta această amendă şi am elemente suficiente pentru a crede că voi şi obţine în instanţă anularea acestui proces verbal de contravenţie.

Acum însă, având în vedere reglementările Legii Apelor, am competenţe să aplic amenzi, voi aplica două amenzi de câte 50.000 lei, pentru fiecare gaură găsită, Companiei de Apă.

În plus cercetările penale continuă, cu aceste amenzi nu se încheie partea penală a poveştii.Vom vedea care sunt măsurile care se impun în perioada următoare”, a declarat primarul oraşului Fieni, Adriean Budoiu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial