20 aprilie 2024
DE NECREZUT! Colcăie gândacii prin spitale! Prefectul cere măsuri urgente!

DE NECREZUT! Colcăie gândacii prin spitale! Prefectul cere măsuri urgente!

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică – în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de astăzi, 28 mai 2010 – să iniţieze măsuri urgente pentru salubrizarea spitalelor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că este în posesia mai multor reclamaţii din partea cetăţenilor, potrivit cărora în unităţile spitaliceşti sunt gândaci şi există riscul izbucnirii unor infecţii. Totodată, Iancu Caracota a dispus ca Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului să efectueze controale în supermarket-uri, în vederea identificării şi scoaterii de la comercializare a produselor alterate, expirate sau neconforme.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor întocmi un plan comun de măsuri pentru eliminarea traficului ilegal de animale, iar Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi Inspectoratul Teritorial al Muncii vor realiza o analiză referitoare la tipurile de ajutoare sociale, urmând să demareze o acţiune de verificare în acest sens.

„Dacă nu veţi lucra ca o echipă, nu vom putea să ne îndeplinim menirea de a-i ajuta pe cetăţeni. Vreau să vă coordonaţi acţiunile, în funcţie de atribuţiile pe care le aveţi, şi să vă eficientizaţi activitatea”, a precizat prefectul judeţului Dâmboviţa.

Pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural din 28 mai s-au aflat următoarele puncte: „Inspectoratul Teritorial de Muncă – o instituţie reorganizată, o nouă abordare a problemelor referitoare la: relaţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă şi inspecţia socială”, „Informare privind activitatea de verificare a modului de reîncadrare a personalului la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice ale administraţiei locale din judeţul Dâmboviţa”, prezentată de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi „Informare privind contribuţia adusă de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Sîditor pentru desfăşurarea în bune condiţii a campaniei agricole de primăvară în anul 2010”, se arata intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefectului Dambovita.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial