20 aprilie 2024

De ce s-a pus rău Oprea cu sindicatul Consiliului județean! “Le-am spus – fraţilor, noi nu avem bani nici pentru 20%, pe medie, nu mai vorbim de 75%”

co-cjd„Sunt, din ceea ce cunosc eu, anumite probleme cu asigurarea bugetului unor unităţi administrativ teritoriale, dar aşa cum am discutat şi cu unii dintre primari… nu ne-a fost acordat nici un leu pentru ceea ce înseamnă echilibrarea bugetului, astfel încât, la ora actuală, nu putem vorbi de un sprijin din partea CJD pentru aceste UAT –uri.

Eu am militat pentru un anumit echilibru şi o anumită prudenţă în alcătuirea acestor bugete. Pot să vă spun că m-a sunat primarul de la Vulcana Pandele care mi-a spus că nu mai are bani pentru plata celor de la Centrul Cultural, dar mai multe primării se confruntă cu această problemă.

Am o situaţie de la Direcţia Judeţeană de Finanţe şi sunt cel puţin 20 de unităţi administrativ teritoriale care nu au asigurată finanţarea pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Aceste situaţii sunt generate şi de faptul că nu au primit nici un leu la rectificare… şi în vechile obiceiuri cu care au tot fost învăţaţi, ani la rândul, au sperat că vin rectificări şi îşi mai completează… din sume.

Eu am militat, de la începutul anului, să avem prudenţă în alcătuirea bugetului.

Unele pleacă, într-adevăr, şi de la majorările salariale care nu au respectat nici o logică şi nici o încadrare în anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziţie mergând pe principiul – lasă, că merge şi aşa -. Dar uite… că nu merge.

Eu, în toate întâlnrile pe care le-am avut cu primari, le-am recomandat să aibă creşteri de salarii prudente, ceea ce am făcut şi la CJD.

Dacă m-aş fi luat după sindicatul din CJD… care m-a dat în judecată pentru că nu am mărit salariile în ianuarie cu 75%….

Le-am spus – fraţilor, noi nu avem bani nici pentru 20%, pe medie, nu mai vorbim de 75% – Asta ca să fim foarte corecţi”, spune Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial