19 aprilie 2024

De ce le-a picat cu tronc polițiștilor acest tânăr din Dobra!

scuteraDepistat în timp ce conducea un moped, deşi nu poseda permis de conducere

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Băleni au oprit în trafic, pentru control, un moped condus de un tânăr, din Dobra.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere.

 

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

Stimaţi cetăţeni,

 

Vă reamintim faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi.

 

De asemenea, vă informăm că pentru a circula pe drumurile publice, mopedul trebuie să fie echipat cu o  instalaţie de frânare eficace, cu un sistem de avertizare sonoră şi o lumină de culoare albă în faţă, respectiv lumină şi dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roşie în spate.

 

Totodată, mopedul trebuie să aibă lumini de culoare galbenă pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers, în faţă şi în spate, iar plăcuţa cu numărul de înregistrare este indicat să fie amplasată în partea din spate a mopedului, fără a obtura vizibilitatea sistemului de iluminare şi semnalizare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial