25 aprilie 2024

De ce e aglomeraţie la Serviciul de Înmatriculări Dâmboviţa!

inma2„Aşa este în toată ţara, pentru că nu au lucrat sistemele  şi este normal să fie aşa. Acela este un spaţiu adecvat pentru două servicii publice?! Este un spaţiu insuficient. Noi avem toate ghişeele deschise, şase ghişee, am redus concediile, sunt singurul la momentul acesta care sunt plecat în concediu, în rest niciunul nu este în concediu.

Nu a funcţionat sistemul o zi şi sunt şi foarte mulţi care vor să-şi rezolve treaba pe loc şi vă daţi seama dacă  nu s-a lucrat, vineri s-a lucrat cu sincope, s-a produs aglomeraţie… Sunt foarte mulţi oameni cu copii la paşapoarte. Şi trebuie să mai spun un lucru pentru că eu nu i-am înţeles pe oamenii care vor să-şi depună dosarele pentru a da examenul pentru permisul auto…

Noi dăm examenul la sală în zilele de luni şi marţi şi atunci se îngrămădesc toţi, iar miercuri, joi şi vineri nu este nimeni la ghişeul de programări, fiindcă nu se dă sala, dar dacă se duce miercuri, joi şi vineri şi se programează va da examenul la sală luni sau marţi săptămâna următoare, fără să stea la coadă, fără să se îngrămădească. Luni şi marţi sunt probleme, atunci vin grămadă toţi, dar aşa e românul…

Miercuri, joi şi vineri nu vin 50 de persoane să se programeze la examen, iar luni şi marţi găseşti 300 de oameni acolo… Am vorbit cu instructorii, le-am explicat situaţia, le-am spus să nu le mai dea dosarele şi să nu-i mai trimită lunea şi marţea, ci în restul zilelor săptămânii… Trebuie să fim şi practici un pic. Am scos să nu se mai dea sala în fiecare zi ca acei lucrători să-i bag la traseu şi să reduc termenul de programare.

Nu avea rost să se dea sala în fiecare zi pentru că nu erau 50 de persoane pe zi la examen, iar cu traseul mă dusesem cu programările până în octombrie şi atunci am hotărât să dau luni şi marţi sala şi în restul zilelor lucrătorii să lucreze ca examinatori la traseu, acum sunt în jur de 72 de persoane care sunt examinate în plus la traseu şi astfel reduc termenul de examinare.

De exemplu, joi, după ora 11:30, nu mai vine nimeni la programări la sală, trebuie să iau lucrătorii de la programări şi să-i mut la înmatriculări auto ca să aibă de muncă”, a declarat directorul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Dâmboviţa, Lucian Simionescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial