De ce ai văzut atâţia poliţişti pe drumurile din judeţ | TargovisteNEWS

De ce ai văzut atâţia poliţişti pe drumurile din judeţ

79f119bc-8787-4f7e-9d6d-67c9fa71d2ecRazie a polițiștilor de la rutieră și ordine publică

Polițiștii de la rutieră și ordine publică au desfășurat o razie pe principalele artere din județ, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale și a abaterilor comise de participanții la trafic.

Pentru neregulile constatate în teren, polițiștii au aplicat 1.490 de sancțiuni contravenționale, dintre care 1.360 pentru nerespectarea regulilor de circulație conform prevederilor O.U.G 195/2002.

Astfel, 488 de amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate, 31 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”, 25 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, 35 pentru defecțiuni tehnice, 6 pentru depășiri neregulamentare și 115 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

111 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru exces de viteză, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale cu peste 50 de km/h.

Pentru abaterile comise de pietoni și bicicliști, au fost aplicate 130 de amenzi, iar pentru încălcarea normelor rutiere de către căruțași.

Alte 70 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 8 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 384.190 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 42 de permise de conducere și au retras 18 certificate și 5 seturi de plăcute de înmatriculare.

Life-Style

Zâmbete, emoţii şi îmbrăţişări oferite cu dragoste de copiii cu autism sau sindrom Down

COMUNICAT DE PRESĂ În data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down, iar în data de 2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, în vederea acceptării și integrării persoanelor cu dizabilități în societate. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița a participat la evenimentele organizate la inițiativa Primăriei [...]