29 martie 2024

De ce ai văzut atâţia poliţişti pe drumurile din Dâmboviţa

prf2Acțiuni ale polițiștilor din Dâmbovița

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești, sprijiniți de efective de la Secția nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au controlat 88 de autovehicule și au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 23.200 de lei.

Din totalul amenzilor, 30 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, 38 pentru defecțiuni tehnice și 4 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii de la Secția nr. 10 poliție Rurală Petrești, în colaborare cu reprezentanții S.D.E.E. Muntenia Nord, au constatat 6 infracțiuni prevăzute de art. 92 alin.2 din Legea nr. 123/2002 privind energia electrică și gazele naturale, constând în executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

O altă acțiune a fost desfășurată de polițiștii de la Secția nr.3 Poliție Rurală Butimanu, în urma căreia au fost legitimate 32 de persoane, au fost controlate 25 de vehicule și au fost aplicate 27 de amenzi. Dintre acestea, 15 au fost pentru exces de viteză, 4 pentru neportul centurii de siguranță și 2 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Alte 4 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

De asemenea, polițiștii de la Pucioasa au sancționat contravențional un bărbat din Brănești care transporta cu căruța material lemnos de foc fără a deține documente justificative de proveniență.

Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării și predării către Ocolul Silvic Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial