24 aprilie 2024

De ce a făcut accident un șofer din Perșinari! Polițiștii au rămas mască!

accag6Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și traversarea neregulamentară, cauze generatoare de accidente rutiere

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe raza localității Perșinari s-a produs un accident de circulație, în urma căruia o persoană a fost rănită ușor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un conducător auto de 30 de ani, din Perșinari, având o alcoolemie de 0.95mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat regulamentar.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului.

De asemenea, un bărbat de 77 de ani, din Târgoviște, a fost acroșat și accidentat ușor de un autovehicul, în timp ce traversa strada prin loc nepermis.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, sunt depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Recomandări pentru pietoni:

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (,,ZEBRA“), prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare pentru pietoni, numai la culoarea verde a acestora.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului. Pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se va circula numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

Dacă se apropie de trecerea pentru pietoni autospecialele poliţiei, ambulanței sau pompierilor, aflate în misune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial