29 martie 2024

Datornicii la ANAF, scutiţi de dobânzi şi penalităţi. În ce condiţii

spatiu-privat-anafFACILITĂȚI FISCALE ÎN SPRIJINUL

CONTRIBUABILILOR CU DATORII ISTORICE

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița reamintește contribuabililor cu datorii istorice (mai vechi de 31 decembrie 2018) că în această perioadă, până la data de 16 decembrie 2019, pot beneficia de anumite facilități fiscale*.

Astfel, obligațiile fiscale accesorii (dobânzile, penalitățile) aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 decembrie 2018, se anulează dacă debitorul respectiv depune cerere de anulare până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, și dacă până la data depunerii cererii achită obligațiile principale restante la 31 decembrie 2018, precum și toate obligațiile aferente anului 2019.

Contribuabilii pot depune la ANAF, în prealabil, și o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de facilități, organul fiscal emițând în consecință un certificat de atestare fiscală informativ cu ajutorul căruia debitorul se informează cu privire la sumele pe care le are de achitat.

Având în vedere intervalul relativ scurt de aplicare (mai puțin de 3 luni) A.J.F.P. Dâmbovița încurajează contribuabilii cu datorii istorice să vină în perioada imediat următoare la sediul instituției (Calea Domnească, nr. 166, zona 2 Brazi) și să solicite în cadrul Ghișeului Unic (parter) informații suplimentare cu privire la situația fiscală personală și modul în care pot beneficia de facilități.

Mai multe informații se pot obține și accesând Call-Center-ul ANAF 031.403.91

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

*Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial