24 aprilie 2024

Datorii de sute de mii de euro între Primăria Târgovişte şi societatea de transport în comun

www.mariusbuga.ro_images_autobuzComunicat de presa

Salariatii SC AITT SRL spera ca odata cu preluarea transportului public de catre administratia locala prin Directia Servicii Publice Municipale Targoviste, sa aibe garantia respectarii drepturilor si perspectiva unui loc de munca decent si stabil.

Sindicatul Valahia – reprezentativ in cadrul SC AITT SRL, recomanda reprezentantilor municipalitatii si conducerii DSPMT, in calitate de nou angajator, prudenta atat in prognoze cat si in declaratii sau acuzatii pentru ca principalele probleme in transportul local, au fost cauzate de insasi Primaria Targoviste, prin neplata diferentei de tarif, conform contractului si evidentelor contabile.

Intelegem ca abia de acum Primaria Targoviste va achita catre SC AITT SRL cca. 500 000 euro diferenta de tarif aferenta 2015 – 2017 si probabil inca pe atat, diferenta de tarif aferenta 2018 – 2019, dar asta nu rezolva problemele generate in trecut de neplata la timp a acestor sume… intrebarea noastra retorica este – de ce nu la timp si de ce nu pana acum !?

Municipiul Targoviste va plati SC AITT SRL, cca. 600 000 euro, cu tot cu TVA, pentru a cumpara de la dansii, aceleasi mijloace de transport pe care le vedem zilnic pe strazi , mai bune sau mai rele, care probabil urmeaza a fi casate si inlocuite in curand de cele 28 autobuze noi, pentru care s-a lansat licitatia in vederea achizitionarii de cca. 13 milioane de euro, cu tot cu tva…, si cu speranta derularii unui proiect finantat din fonduri europene…doamne-ajuta !

Tot pentru un transport public modernizat, s-au alocat noi cladiri, si acelea valorand cca. 300 000 euro. Nimeni nu vorbeste de salariati, de drepturile lor si de rezolvarea problemelor pe care acestia le au, de aceea le vom aduce noi la cunostinta.

  1. Salariatii nu si-au incasat salariile aferente lunii ianuarie 2019 …pentru ca inca se asteapta de la Primaria Targoviste, plata esalonata a transei reprezentand diferentei de tarif…

  2. Salariatii nu si-au incasat tichetele de masa din perioada octombrie 2018-februarie 2019…, ne judecam deja cu angajatorul si inca asteptam banii de la Primarie, pentru a scapa de procese si a ne incasa drepturile la zi ;

  3. Informarea salariatilor cu privire la transferul activitatii si al Contractelor Individuale de Munca nu exista, cum nu exista completat in concret statul de functii cu personalul ce urmeaza a fi transferat.

  4. Chiar daca exista o Lege ( Legea nr. 67/2006) care reglementeaza in concret cum se efectueaza protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului, Consiliul Local o ignora si hotarasete de la sine putere ca ,, preluarea personalului se va face dupa necesitati’’. Le transmitem pe aceasta cale NU DOMNILOR, preluarea personalului se va face in conformitate cu Legea nr. 67/2006, iar daca nu o respectati s-ar putea sa aveti o reactie neasteptata din partea salariatilor, care nu de prea mult timp au trait un conflict de munca incheiat cu doua saptamani de greva.

  5. Toate adresele Sindicatului Valahia, catre municipalitate si DSPMT, cu privire la subiectului transferului activitatii si al salariatilor, au ramas fara un raspuns …inca mai asteptam !;

  6. Cu toate ca transferul propriuzis presupune transferul in REVISAL al Contractelor Individuale de Munca si preluarea, de catre noul angajator, a Contractului Colectiv de Munca, cu obligatia de a respecta drepturile avute tuturor lucratorilor transferati, noul angajator refuza sa se conformeze legii si incearca sa transforme unilateral, unele CIM incheiate pe perioada nedeterminata in CIM pe perioada detreminata. Le transmitem NU DOMNILOR, preluarea personalului se va face in conformitate cu Legea nr. 67/2006 ;

  7. Potrivit art. 5 din Legea nr. 67/2006 , ,, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, VOR FI TRANSFERATE INTEGRAL CESIOARULUI ’’

In concluzie, este bine ca se vor aloca sume din banii publici pentru un transport local de calitate, este bine ca se vor achita datoriile vechi din cauza carora transportul public si salariatii au avut si inca mai au de suferit, speram ca toate formalitatile privind transferul sa se desfasoare cu celeritate si cu respectarea legii, insa recomandam moderatie si prudenta atat in prognoze cat si in declaratii sau acuzatii .

Pe langa problemele pe care le avem, speram sa nu se adauge eterna problema a sistemului public, de capusare pe criterii de ,, cumetrii politice ’’. Este un fenomen notoriu, de care toti vorbesc pe la colturi, mascat de ,, concursuri ’’ organizate ca la carte, la care multi participa si castiga ,, cine trebuie ’’, pe care toti politicienii il acuza cand sunt in opozitie si il exploateaza la maxim cand sunt la putere.

Presedinte

Dragodanescu Nicolae

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial