20 aprilie 2024
Dar din dar se face Rai. Lecţia de viaţă de la marginea oraşului Târgovişte, unde o familie sărmană ajută alţi nevoiaşi

Dar din dar se face Rai. Lecţia de viaţă de la marginea oraşului Târgovişte, unde o familie sărmană ajută alţi nevoiaşi

sarmanit2Impresionanta lectie de viata intr-un cartier saracacios de la marginea orasului Targoviste. O familie sarmana a devenit sprijinul de nadejde al altor oameni greu incercati.

Cei doi soti si copiii lor au avut noroc cu un elvetian, casatorit cu o romanca: generos, i-a ajutat sa-si ridice o casuta modesta, dar curata. Tot ce le-a ramas l-au dat altor 4 familii care, la randul lor si-au ridicat adaposturi. Incurajati de aceasta reusita, oamenii au infiintat o asociatie si vor sa-si dedice intreaga viata actiunilor umanitare.

Nicoleta si Marcel au doi copii, de 9 si 13 ani. Pana anul trecut au locuit intr-o mizerie crunta.

sarmanit4Nicoleta Ionita: “Traiam toti 4 intr-o singura camera, nu aveam conditii, copiii mei isi faceau temele pe jos, sau pe masa din bucatarie cand nu gateam.”

Soarta li s-a schimbat radical dupa ce un elvetian le-a aflat povestea si i-a ajutat cu materiale de contructie si mobila. Ar fi putut sa-si ridice o casa moderna si spatioasa, dar au preferat una modesta, cu numai doua camere si o baie. Ce le-a ramas, au donat la randul lor unei familii careia ii arsese casa. Apoi, fiecare a dat mai departe altuia mai sarac.

sarmanit3Nicoleta Ionita: Sa faca si ei acelasi lucru pe care l-am facut. Noi deja suntem la a patra familie.
Reporter: Cum se numeste asociatia dvs?
Nicoleta Ionita: Give and help, daruieste si ajuta. Asta avem de gand sa facem.

Orfan de mic, sotul Nicoletei n-a mers niciodata la scoala. Acum, cea mai mare bucurie e sa-si vada copiii invatand, in camera curata pe care tocmai au terminat-o. Fiul cel mare e olimpic la geografie si vrea sa devina cineva in viata.

sarmanitMarcel Barbu: “Il am pe cel mare olimpic, ce munceam investeam in scoala, ca sa poata sa faca ceva, sa ajunga un om. Eu sunt analfabet, nu mi-e rusine sa o spun.”

O viata extrem de grea duce si Mihaela, o femeie care la 30 de ani creste cu greu 4 copii. De curand a cunoscut-o pe Nicoleta care, fara sa stea pe ganduri, a ajutat-o sa-si ridice un adapost decent.

sarmanit1Mihaela Ion: “A venit si ne-a intins o mana de ajutor si ne-a ridicat cativa pereti, ne-a zis buna ziua, ce facem si cum suntem. A fost ca un inger pazitor si este pentru noi.”

Nicoleta si Marcel spera sa ajute cat mai multi nevoiasi. Oricine are un surplus, cat de mic, este binevenit.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial