24 aprilie 2024
Daniel Natea, medaliat cu bronz la Ulan Bator

Daniel Natea, medaliat cu bronz la Ulan Bator

dnatea1Daniel Natea (22 ani) s-a comportat la înălţime la Grand Prix-ul de judo de la Ulan Bator.

Judoka Clubului Sportiv Atletic din Târgovişte a reuşit, la turneul găzduit de capitala Mongoliei, să intre în posesia medaliei de bronz, după ce s-a clasat pe locul 3, la categoria +100 de kilograme.

Sportivul antrenat de Iulian Crăciun a terminat pe ultima treaptă a podiumului, după ce la învins printr-un ippon spectaculos, pe polonezul Maciej Sarnacki, într-una din finalele mici. În primele faze ale concursului, Natea a avut un tur liber, iar apoi, acesta i-a depăşit, prin ippon, pe coreeanul Minyoung Choi şi chinezul Jian Liu.

Singura înfrângere suferită de judoka de la Valleriana în cadrul turneului mongolez s-a produs în semifinale, împotriva japonezului Ryu Shichinohe, nimeni altul decât medaliatul cu aur al întrecerii. Clasarea pe podium a sportivului a bucurat foarte mult conducerea tehnică a clubului târgoviştean.

„Sunt extrem de mulţumit de performanţa obţinută de Daniel la Ulan Bator. Rezultatul ne-a mulţumit din plin, iar pe altă parte, acesta indică roadele muncii noastre. Medalia cucerită de sportivul nostru este una valoroasă, dacă ţinem cont că aceasta a fost cucerită într-un Grand Prix, unde se prezintă numeroşi judoka de calibru din lume. Situarea pe podium a sportivului la acest concurs face din acesta să meargă cu moralul ridicat la Campionatul Mondial de judo”, a afirmat Iulian Crăciun.

Pentru Natea, medalia obţinută la Ulan Bator a fost prima din acest sezon într-un Grand Prix, şi a doua, din acest an, după cea contabilizată la Grand Slam-ul de la Baku, unde a fost tot una de bronz. După ce şi-a asigurat 120 de puncte la turneul din Mongolia, sportivul sibian va pătrunde, începând de săptămâna viitoare, în primii 20 judoka din lume.

Pentru Natea urmează o perioada de pregătire centralizată, la Poiana Braşov, timp de aproape o lună jumătate, iar apoi participarea la Campionatul Mondial – seniori, găzduit de localitatea Chelyabinsk (Rusia), în perioada 25-31 august.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial