19 aprilie 2024

Dâmboviţa – Zilnic, polițiștii vor fi în zona şcolilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri

ipjdbPoliţiştii din Dâmbovița, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Astăzi, 9 septembrie, polițiștii din Dâmbovița, îndeosebi structurile de poliție rutieră și ordine publică, sunt în teren, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara și au ca misiune siguranța preșcolarilor, elevilor, cadrelor didactice și nu în ultimul rând a părinților care participă la festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Astfel, încă de la debutul anului școlar, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Zilnic, polițiștii vor fi în zona şcolilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare.

Poliţiştii rutieri aflați în serviciu pe arterele de circulaţie intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ asigură fluenţa traficului.

În perioada următoare, structura de prevenire, polițiștii rutieri și cei de la ordine publică vor continua sesiunile de informare în unitățile de învățământ și vor intensifica acțiunile pentru prevenirea absenteismului școlar.

Vă informăm că, în anul școlar 2018-2019, infracționalitatea comisă în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița a înregistrat o scădere cu 20 de fapte comparativ cu anul precedent.

Din totalul celor 61 de infracțiuni, 36 au fost în școli generale, 23 în licee și 2 în zona unităților de învățământ.

Cele mai multe fapte penale, 38, au fost comise în mediul urban.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial