28 martie 2024
Dâmboviţa – Zeci de poliţişti au fost trimişi în stradă

Dâmboviţa – Zeci de poliţişti au fost trimişi în stradă

IMG-20180226-WA0010În contextul fenomenelor meteorologice existente la nivelul judeţului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa sunt prezenţi în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Efectivele poliţiei sunt pregătite să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo periculoase.

Recomandări pentru zile geroase

Evitați expunerea la frig, iar atunci când urmează să vă deplasați în spații deschise, purtați îmbrăcăminte adecvată zilelor geroase și nu consumați alcool.

Atenție, cei mai afectați de temperaturile scăzute sunt copiii și persoanele în vârstă.

Părinților le recomandăm să evite transportul copiilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare ori neechipate corespunzător și să nu-i lase să aștepte în interiorul mașinilor staționate.

Cei care au în vecinătate vârstnici singuri sunt rugați să le facă cel puțin o vizită pe zi, în perioada geroasă, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii.

Reamintim că asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice unde îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, sunteţi pasibili de sancţiuni!

Semnalați la 112 orice situație de urgență cauzată de vremea severă!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial