29 martie 2024

Dâmbovița – Zeci de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție, în contextul COVID-19

poli1Peste 300 de efective au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19), în zonele aglomerate din județul Dâmbovița

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2,  sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, la nivelul județului Dâmbovița, au fost organizate 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 150 de obiective/locații și au fost controlate 122 de mijloace de transport, dintre care 88 de mijloace de transport public în comun.

Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.840 de lei, 22 dintre acestea fiind pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală și 6 pentru fapte de natură economică în context COVID-19.

Alte 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, iar acestea vor continua și în perioada următoare.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial