24 aprilie 2024

Dâmboviţa – Un sexagenar, din Capitală, cercetat penal pentru că a furat varză!

www.mariusbuga.ro_images_varzaCercetat de poliţişti pentru furtul unor legume

Un bărbat de 69 de ani, din Bucureşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt “după ce a fost depistat în timp ce sustrăgea varză de pe un teren agricol situat pe raza localităţii Vlăsceni.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia cu privire la faptul că proprietarii de terenuri pot contribui la prevenirea furturilor de pe câmp sau din livezi prin conştientizarea responsabilităţii pe care o au în asigurarea integrităţii culturilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fizice sau juridice care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole îşi pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societăţile specializate de pază.

Asiguraţi pază umană sau apelaţi la câini de pază deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător;

Nu angajaţi lucrători zilieri atâta timp cât aceştia nu prezintă încredere sau nu îi cunoaşteţi;

Nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate întrucât hoţii profită în timpul nopţii sau în zilele libere de aceast fapt şi pot acţiona nestingheriţi;

Nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial