23 aprilie 2024

Dâmboviţa – Uite ce de misiuni au avut poliţiştii!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiACŢIUNI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

În acest sfârşit de săptămână, aproape 300 de polițiști dâmboviţeni au acţionat, pe raza întrgului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice.

Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției. În perioada 24 – 26 iulie a.c., polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice şi luptători de intervenţie rapidă au fost la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanța în liniște și siguranță.

În urma celor 41 de controale şi filtre, au fost constatate 14 infracţiuni, toate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 548 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 110 400 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1 230 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 35 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 386 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 185 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 8 certificate de înmatriculare auto.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial