Dâmboviţa – Trei centre pentru efectuarea examenului de trichină | TargovisteNEWS

Dâmboviţa – Trei centre pentru efectuarea examenului de trichină

dsva„În perioada sărbătorilor de iarnă, consumul produselor de origine animală şi non animală este în creştere.

Acesta este motivul pentru care, noi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa, am luat hotărârea ca, în această perioadă, programul de lucru al circumscripţiilor sanitar veterinare să fie prelungit de la 8.30 – 18.00.

Avem trei centre de efectuare a examenului de trichină, la Târgovişte, Pucioasa şi Titu, unde colegii mei vor efectua examene până la orele 18.00, iar dacă va fi nevoie, vom prelungi programul de lucru.

Medicii concesionari din judeţ au fost instruiţi în acest sens, pentru că numărul celor care doresc să facă examenul de trichină a crescut.

De asemenea, toate unităţile care produc şi comercializează produse de origine animală şi non animală vor fi supravegheate de inspectorii noştri care sunt în teritoriu”, a precizat directorul DSV Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]