20 aprilie 2024

Dâmbovița – Transportatorii, luați la ochi de agenții de la Rutieră!

www.mariusbuga.ro_images_microbuzpTransportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor

În perioada 21-27 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat acţiunea „TRUCK&BUS”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

Acţiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii dâmboviţeni au verificat 747 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone .

 

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 366 de sancţiuni contravenţionale, din care 63 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 124 pentru neportul centurii de siguranţă.

 

11 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a depăşirii masei maxime autorizate a vehiculului, ori a numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

 

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic 16 autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic.

 

Totodată, 6 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial