28 martie 2024
Dâmboviţa – Toate detaliile vizitei ministrului Educaţiei, Remus Pricopie!

Dâmboviţa – Toate detaliile vizitei ministrului Educaţiei, Remus Pricopie!

pricopieMinistrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, împreună cu Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Adrian Țuțuianu, Administratorul Public, domnul Alexandru Oprea, senatori și deputați de Dâmbovița, Inspectorul Școlar General, doamna Luminița Preda, consilieri județeni, reprezentanți ai administrației publice județene au participat la mai multe evenimente desfășurate în județul Dâmbovița.

1. Vizită de lucru la Școala Bălteni, din Comuna Conțești

Această unitate școlară se realizează din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, valoarea proiectului fiind de 5.316.164,89 lei.

Oaspeții au fost mulțumiți de felul în care se desfășoară lucrările în cadrul contractului ce se derulează în perioada 01.04.2013 – 01.12.2014.

La eveniment au mai participat și reprezentanți ai administrației publice locale din Comuna Conțești, cadre didactice și elevi.

2. Vizită la Universitatea Valahia din Târgoviște. Delegația oficială a vizitat mai multe săli de curs, laboratoare din cadrul viitorului Institut de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară al Universității Valahia și chiar un cămin din campus.

Universitatea Valahia este beneficiara unui proiect cu finanțare europeană (Fondul European de Dezvoltare Regională), în valoare de 57.971.600 lei, proiect prin care, în prezent, în campus, se construiește şi se dotează cu infrastructură de cercetare de înalt nivel – în domeniul energiilor regenerabile, al produselor şi proceselor inovative – un institut de cercetare științifică. Centrul urmează să atragă 25 cercetători.

Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, s-a declarat mulțumit de felul în care se desfășoară activitățile de construcție a acestui centru și a promis că va reveni în luna octombrie a acestui an, pentru a vedea stadiul lucrărilor. De asemenea, domnia sa a afirmat sprijinul nemijlocit din partea Ministerului  Educației Naționale pentru investiții ca aceasta, cu un puternic impact regional.

La eveniment au mai participat și reprezentanți ai Universității Valahia din Târgoviște, profesori și studenți.

3. Vizită la Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, ediția I. Acest eveniment se desfășoară pe durata a 2 zile – 14 și 15 mai 2014 – în incinta Parcului Industrial Priboiu, participante fiind firme importante din județ.

Prin acest eveniment, Consiliul Județean Dâmbovița își propune să prezinte diversitatea și atractivitatea Județului Dâmbovița din punct de vedere cultural, artistic și, în același timp, din punct de vedere al potențialului său de dezvoltare economică.

În cadrul cuvântului de bun venit adresat celor prezenți la târg, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Adrian Țuțuianu, a arătat că ”pentru Dâmbovița, existența Universității înseamnă mult, ea este o amprentă culturală pe care Universitatea o dă zonei noastre”. De asemenea, președintele a adăugat că ”trebuie găsite soluții pentru dezvoltarea specializărilor în cadrul Universității, deoarece mediul de afaceri caută tot ce înseamnă inginerie”.

Domnul Gigel Paraschiv, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației Naționale, s-a declarat plăcut impresionat de firmele de exercițiu ale elevilor, din cadrul Târgului. ”Elevii își doresc să capete experiență, iar școala le este alături, dându-le posibilitatea de a face acest lucru. […] Văzând această locație, nu pot să nu apreciez implicarea Consiliului Județean Dâmbovița. Domnul Rector al Universității spune că, până în octombrie, toate echipamentele vor fi instalate în cadrul centrului de cercetare. Nu pot să spun că nu cred, după tot ce am văzut. […] Încercăm să punem umărul pentru a realiza lucruri bune pentru Dâmbovița. Îmi exprim speranța că parteneriatul dintre Universitatea Valahia și autoritățile locale, Consiliul Județean Dâmbovița, va continua, spre binele tuturor.”

La eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților administrației publice județene, reprezentanți ai Universității Valahia din Târgoviște, profesori și studenți, reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, alți vizitatori.

4.  Întâlnirea Ministrului Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și cadre didactice din județ. Întâlnirea a fost găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Prezidiul acestei întâlniri a fost alcătuit din: Domnul Ministru Remus Pricopie, Inspectorul Școlar General, doamna Luminița Preda, Inspectorul Școlar General Adjunct, domnul Ovidiu Băsceanu, și Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Adrian Țuțuianu. Evenimentul s-a constituit într-un fructuos dialog cu cadrele didactice despre reabilitarea instituțiilor de învățământ, programele școlare, nevoia extinderii sau modificării cadrului legislativ, probleme întâmpinate de cadrele didactice în desfășurarea activității de zi cu zi etc.

Ministrului Educației Naționale, domnul Remus Pricopie: ”Sunt școlit aici. Este în sala o persoană care mă vede azi și m-a văzut și atunci când am început școala, și anume domnul primar de la Dărmănești. […] Dâmbovița este județul pe care l-am vizitat cel mai des în calitate de ministru. […] Este important să existe acest dialog între minister, autorități, școli. Multe dintre problemele din sistem își au originea în lipsa de comunicare.”

Domnul Adrian Țuțuianu: ”Important este să scriem proiecte, proiectele să fie bune, să existe o bună colaborare între școli și autoritățile publice. […] Anul acesta vom primi finanțarea pentru a finaliza campusul Universității Valahia.”

5. Inaugurarea Grădiniței cu Program Normal Valea Voievozilor, Comuna Răzvad.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților administrației publice județene și locale, cadre didactice, elevi, locuitori din Comuna Răzvad.

sursa – CJ Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial