24 aprilie 2024

Dâmbovița – Săptămâna prevenirii criminalității, la final

dispse2S-a încheiat cea de-a noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

 

Campania, derulată la nivel naţional, de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în perioada 29 septembrie – 3 octombrie a.c, s-a bucurat de prezenţa a mii de cetățeni – copii, tineri, femei sau persoane în vârstă.

 

În cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au fost abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

 

Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenirea a criminalităţii, în colaborare cu efective de poliţie rutieră, au desfăşurat zilnic activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive promovate, pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

 

Au fost cooptaţi, în organizarea şi derularea acestor acţiuni, parteneri din diverse domenii: elevi voluntari, unităţi de învăţământ şi mass-media.

 

Totodată, pe parcursul celor cinci zile, au fost distribuite materiale informativ- preventive în spaţii publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial