25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Potop de sancţiuni! Peste 87 de mii de lei, în două zile!

hoticPoliţia dâmboviţeană, alături de cetăţeni !

În perioada 07-08 iunie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de Rusalii.

Astfel, au fost constatate 27 de  infracţiuni, din care 10 în flagrant delict şi au fost aplicate 596 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 87000 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 507 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi 65 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

194 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces de viteză, iar alţi 7 au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reţinute 14 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

EXEMPLU:

În ziua de 08 iunie a.c., un tânăr, de 29 de ani, a fsot depistat pe raza localităţii Corneşti în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întomit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

spfi2Recomandări ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru o reîntoarcere în siguranţă din minivacanţa de Rusalii

Stimaţi conducători auto,

ALEGEŢI VIAŢA! Fiţi responsabili în trafic, conduceţi cu prudenţă, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi nu depăşiţi limitele legale de viteză!

nu uitaţi de politeţea rutieră  în trafic şi nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice ori dacă vă simţiţi obosiţi !

înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autovehiculului;

-pe timpul deplasărilor, purtaţi centura de siguranţă;

efectuaţi cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauză de producere a accidentelor rutiere;

-nu utilizaţi telefonul mobil în timpul mersului dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”;

-evitaţi orice altă preocupare care v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

-în cazul în care aveţi de parcurs o distanţă mare, este util să vă fragmentaţi deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii;

-atunci când opriţi, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile;

-obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

-parcaţi, pe cât posibil, în locuri special amenajate şi luminate.

Poliţia dâmboviţeană vă doreşte o zi fără evenimente rutiere!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiAcţiune a poliţiştilor rutieri pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi droguri la volan

În perioada 2-8 iunie a.c.,  sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii rutieri, sprijiniţi de structurile de ordine publică au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Activităţile s-au înscris în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) şi s-au desfăşurat pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 9 de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

De asemenea, au fost reţinute 24 de permise de conducere în cazul unor conducători auto depistaţi la volanul autotursimelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată,cu ocazia opririi în trafic, pentru control, participanţii au fost informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool sau droguri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial