28 martie 2024

Dâmboviţa – Poliţiştii, chemaţi să intervină în 12 scandaluri!

scandmPolițiștii le recomandă cetățenilor să fie calmi, să nu intre în discuții contradictorii cu persoanele aflate în stare de ebrietate și să rezolve orice neînțelegere pe cale amiabilă, fără să recurgă la violență

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița au fost sesizate 12 infracțiuni de „lovire sau alte violențe”.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Așadar, pentru a preveni şi combate acest gen de infracţiune, le recomandăm cetățenilor să adopte un comportament responsabil şi să respecte normele de convieţuire civică.

În situația în care aveți păreri diferite nu încercați să vă impuneți folosind agresivitatea verbală sau fizică. Nu uitați : o palmă poate ucide !

Evitați consumul de alcool sau de substanţe interzise întrucât acestea au efecte negative atât asupra consumatorului cât şi a persoanelor din jur.

De cele mai multe ori, alcoolul consumat chiar şi în cantităţi mici conduce la violenţă şi agresivitate. Sub influenţa alcoolului, o simplă remarcă sau un gest poate fi interpretat greşit, determinând manifestări violente.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial