28 martie 2024

Dâmboviţa – Ploi, polei, ninsori şi vânt!

rascae6Comunicat de presă

Atenționare Meteorologică – Cod Galben, 8-10 decembrie 2014

 

         Administrația Națională de Meteorologie a emis o  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, valabilă și pentru județului Dâmbovița, pentru intervalul 8 decembrie (ora 23.00) -10 decembrie 2014 (ora 10.00) . Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului.

       Conform ANM în intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor. În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 l/mp.

       În Moldova, în cursul nopţii de luni spre marţi, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 15…20 cm, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.       Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55…60 km/h, dar izolat şi pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

     Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial