23 aprilie 2024

Dâmboviţa – Peste 500 de sancţiuni, permise reţinute şi amenzi de peste 138 de mii de lei, într-o singură zi

razie9În urma unei razii organizate, polițiștii de la rutieră, în colaborare cu efective de la ordine publică, au constatat 4 infracțiuni și au aplicat aproape 570 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 138.000 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de structura de ordine publică, au acționat pe raza județului pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 569 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 138.370 de lei.

Din totalul amenzilor, 41 au fost pentru viteză excesivă, 59 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului și 32 pentru defecțiuni tehnice.

De asemenea, 67 de bicicliști, 71 de pietoni și 44 de căruțași au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate 67 de amenzi, iar 7, pentru ilegalități din domeniul silviculturii.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere (2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru neacordarea priorității de trecere și 1 pentru consum de alcool) și au retras 7 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cazul a două autovehicule a fost dispusă măsura dreptului de utilizare.

Exemple:

  • Pe drumul național 72, pe raza localității Adânca, au fost depistați 2 bărbați în timp ce conduceau ansambluri de vehicule și care efectuau transport rutier de cereale depășind masa totală admisă pe drumurile publice cu peste 25%.

De asemenea, unul dintre șoferi nu deținea un atestat profesional.

Polițiștii au procedat la sancționarea operatorului de transport în conformitate cu prevederile O.G. 43/1997, iar ca măsură complementară a fost dispusă imobilizarea celor 2 ansambluri.

  • Un tânăr de 23 de ani a fost surprins pe raza localității Fieni în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie sub limita legală de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale și a suspendării dreptului de a șofa pentru 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial