28 martie 2024

Dâmbovița – Peste 3000 de copii, beneficiari ai programului “Fiecare Copil în Grădiniță”

gradi1‘Caravana de vară Fiecare Copil în Grădiniță’ ce urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și recrutarea copiilor eligibili pentru grădiniță, ajunge astăzi în Dâmbovița.

Legea nr. 248/2015 încurajează părinții săraci să își aducă copiii la grădiniță, oferindu-le un tichet social pentru grădiniță (TSG) în valoare de 50 de lei/lună, dacă cei mici au prezență zilnică.

Cu peste 3.000 de beneficiari estimați ai legii, Dâmbovița este unul dintre cele 15 județe-gazdă selectate de OvidiuRo pe baza gradului de sărăcie și a numărului mare de copii aflați în situație de risc. Caravana se desfășoară aici în colaborare cu autoritățile județene (Prefectura, CJ, ISJ, DGASPC, AJPIS, DSP) și locale.

Caravana va acoperi, timp de o săptămână, 6 comune din Dâmbovița – Conțești, Crângurile, Costeștii din Vale, Ludești, Corbii Mari și Vulcana-Pandele – identificate în urma propunerilor partenerilor județeni și confirmate pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populației preșcolare, rata de marginalizare și gradul cuprinderii copiilor defavorizați în învățământul preșcolar.

Dâmbovița a fost unul dintre cele 11 județe în care a fost implementat programul pilot Fiecare Copil în Grădiniță (FCG)  inițiat de OvidiuRo în 2010, ce a inspirat legea nr. 248 /2015.
Programul pilot Fiecare Copil în Grădiniță (FCG) a demarat în județul Dâmbovița în septembrie 2010, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean și cu școlile și autoritățile locale, cu 44 de copii beneficiari, în 3 comunități. În anul școlar 2014 – 2015, datorită unei finanțări prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, numărul copiilor susținuți să meargă la grădiniță în Dâmbovița s-a triplat, crescând la 287, în șase comunități (Cojasca, Gura Șuții, I.L. Caragiale, Mănești, Moroeni și Potlogi).
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial