29 martie 2024

Dâmboviţa – Peste 180 de amenzi în transportul de persoane şi mărfuri

transportAcțiunea TRUCK & BUS

În perioada 09 – 15 octombrie a.c., polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfășoară activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS.

Acțiunile sunt desfășurate în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi au ca scop prevenirea încălcării normelor referitoare la transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

În atenția polițiștilor sunt autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de mărfuri cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

În primele două zile de acțiune, polițiștii au controlat peste 300 de vehicule și au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 43 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 5 pentru defecțiuni tehnice, 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consum de alcool și una pentru neregulile descoperite la transportul de mărfuri periculoase.

De asemenea, 183 de amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării altor norme rutiere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial