24 aprilie 2024

Dâmboviţa – Peste 160 de poliţişti acţionează suplimentar pentru ordine şi siguranţă publică!

poliÎN MINIVACANȚĂ, SUNTEM LA DATORIE

Peste 160 de poliţişti dâmbovițeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, în această minivacanță.

În perioada 20- 24 ianuarie, peste 160 de poliţişti vor acţiona zilnic, suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, se vor organiza zilnic 81 de patrule de siguranță publică și vor fi utilizate 100 de mijloace auto.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 12 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători precum şi în de staţiile şi triajele de cale ferată.

Având în vedere că în această perioadă, la nivel județean, sunt preconizate a se desfăşura activităţi circumscrise Zilei Unirii Principatelor Române, constând în manifestări comemorative, cultural-artistice, depuneri de coroane, ceremonialuri religioase şi militare, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă recomandă ca, în caz de nevoie, să apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă.

COMUNICAT DE PRESĂ

Recomandări ale poliţiei rutiere pentru deplasări în siguranţă pe durata minivacanţei de Ziua Unirii

În perioada 20 – 24 ianuarie a.c., având în vedere minivacanţa ocazionată de Ziua Unirii, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă judeţul Dâmboviţa de staţiunile turistice montane.

Astfel, pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Atragem atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed, ori acoperit cu zăpadă sau polei.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița este la datorie în minivacanța de Ziua Unirii

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 160 de poliţişti acționează zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite, fluidizării traficului şi diminuării riscului rutier.

Au fost sesizate 22 de infracțiuni, dintre care 14 judiciare, 3 la regimul rutier, una la Codul Silvic și 4 de altă natură.

Pentru comiterea infracțiunilor sunt cercetate 49 de persoane, 15 dintre acestea fiind surprinse în flagrant.

Pe parcursul zilei, polițiștii au intervenit la 23 de evenimente, dintre care 16 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Polițiștii au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 33.825 de lei. Dintre acestea, 16 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 165 pentru nerespectarea regulilor de circulație și 7 la alte acte normative.

Totodată, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Activitatea polițiștilor dâmbovițeni se va intensifica astăzi, în a doua zi a minivacanței, în special pentru prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial