28 martie 2024

Dâmbovița – Peste 100 de mii de pachete cu alimente pentru oamenii sărmani

www.mariusbuga.ro_images_alimenteComunicat de presă

Având în vedere HG nr. 799/2014, care stabilește cadrul colaborării instituționale necesar implementării POAD 2014 în România şi categoriile de persoane care vor beneficia de ajutoarele alimentare distribuite în cadrul POAD, Instituția Prefectului Dâmbovița monitorizează derularea programului la nivelul județului Dâmbovița.

În data de 5 decembrie 2014, a fost semnat contractul de achiziție publică având ca obiect Furnizarea de pachete cu alimente în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane 2014-LOT 3 (Buzău, Prahova, Dâmbovița), între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Achizitor și S.C BOROMIR PROD S.A, în calitate de Furnizor.

În cadrul POAD 2014 vor fi distribuite ca ajutoare alimentare făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pateu de ficat.

Distribuirea ajutoarelor alimentare se face către persoanele din grupul țintă definit de HG 799/2014 şi care dețin cupoane individuale sau vor fi înscrise pe liste suplimentare.

Beneficiarii au primit cupoanele individuale prin poştă; numărul cupoanelor este de 74.149 iar pe baza unui cupon se vor primi 2 pachete. Cuponul este valabil pentru ridicarea alimentelor aferente anului 2014.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile de grup ţintă beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Distribuirea ajutoarelor pe bază de liste suplimentare se face după acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane şi a celor care apar în lista nominală cu cei îndreptăţiţi să primească astfel de cupoane dar nu le-au ridicat.

Distribuția pachetelor alimentare a demarat din data de 13.12.2014.

Până la data de 31 decembrie 2014 se vor distribui 109986 pachete, conform graficului stabilit de S.C BOROMIR PROD S.A cu primăriile.

Primăriile primesc de la operatorii economici, sub supravegherea Instituției prefectului, ajutoarele alimentare și asigură păstrarea acestora în condiții corespunzătoare și de siguranță,  și evidența de gestiune, până la distribuire.

 

 

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial