Dâmbovița – Patroni amendați pentru muncă la negru | TargovisteNEWS

Dâmbovița – Patroni amendați pentru muncă la negru

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE  AUGUST  2018

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 107 controale în urma cărora 22 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 240.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 49 de persoane muncind pentru 16 angajatori, astfel: 21 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă, 28 de persoane ale căror contracte de muncă nu erau transmise în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 220.000 de lei. În luna august, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, transporturi auto mărfuri, comerț, confecții textile, restaurante.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 57 controale efectuate, 90 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 53 angajatori sancționați, 4 amenzi contravenţionale aplicate totalizând 20.000 de lei.

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

 

 

Life-Style

“Ştefeta veteranilor” este la Târgovişte

COMUNICAT ŞTAFETA VETERANILOR – 17 octombrie 2018 Invictus România este un proiect de educaţie prin care ne arătăm respectul faţă de eroii de ieri şi de azi ai României. ,,Ştefeta veteranilor” ediţia V, organizată de Asociaţia voluntarilor INVICTUS este dedicată Centenarului Marii Uniri şi Zilei Armatei României. Miercuri, 17.10.2018 ,,Ştefeta veteranilor”, a trecut şi prin oraşul [...]