28 martie 2024

Dâmboviţa: Patroni amendaţi pentru munca la negru

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 116 controale în urma cărora 52 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 169.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile construcții și alimentație publică. Au fost identificate 8 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare și 5 persoane depistate la muncă în perioada în care aveau contractele individuale de muncă suspendate.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 145 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 73 angajatori sancționați, 154 sancțiuni contravenționale aplicate.

 

Inspector şef
Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial