29 martie 2024

Dâmboviţa – Patroni amendaţi pentru că nu asigurau salariul minim

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE SEPTEMBRIE 2018

În cursul lunii septembrie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale în urma cărora 19 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 148.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 41 de persoane muncind pentru 16 angajatori, astfel: 9 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă, 31 de persoane ale căror contracte de muncă nu erau transmise în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal și o persoană prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 140.000 de lei. În luna septembrie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, recuperare materiale reciclabile, colectare deșeuri nepericuloase, restaurante, extracție pietriș și nisip, prestări servicii.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 66 controale efectuate, 128 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 130 sancțiuni contravenționale aplicate (127 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 10.000 de lei).

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial