Dâmboviţa – Medicii de familie, consultaţii gratuite, dar fără reţete şi trimiteri către specialişti | TargovisteNEWS

Dâmboviţa – Medicii de familie, consultaţii gratuite, dar fără reţete şi trimiteri către specialişti

analize_medicale „Este vorba de prelungirea contractelor pentru încă trei luni, este un act adiţional care trebuie semnat, ca şi continuare a contractului pe 2017, până la 31 martie 2018. Noi nu am făcut încă lucrul acesta, pentru că aşteptăm ca decidenţii să ne cheme încă o dată la discuţii, care să fie reale, şi punctual să se întâmple ceea ce am aşteptat de la bun început.

Mare lucru nu s-a întâmplat, deşi ei spun că s-au făcut creşteri, că s-a realizat debirocratizarea, în realitate nu s-a întâmplat mai nimic. Dacă în 2017 s-a alocat 5,77% din Fondul Naţional de Sănătate pentru medicina de familie, în 2018 avem 5,80%, adică 0,03%, care va fi o dată cu noul contract, care nu intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018, ci de la 1 aprilie 2018.

Pe de altă parte, debirocratizarea nu s-a produs, ceea ce ne împiedică să ne facem profesia liberală pe care o avem. Este un program care… când funcţionează, când nu funcţionează.

Deci noi, azi – mâine, acordăm consultaţii medicale pro-bono, cu reţete simple, dar fără relaţie cu Casa de Sănătate şi sperăm ca, din moment în moment, decidenţii să ne cheme reprezentanţii la discuţii ca să se rezolve cu adevărat ceva.

Cert este că mare parte dintre medicii de familie nu a semnat actele adiţionale. Aceste acte adiţionale, care sunt o prelungire a contractului pe 2017, niciodată nu au fost semnate înainte de sfârşitul anului.

Asta este o presiune să se semneze înainte”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]